Psycholoog Verslaving Gent

Praktijk voor Psychotherapie en Psychoanalyse 

 

 

Voorstelling van de praktijk..

 

Als psycholoog heb ik ervaring in de begeleiding van mensen met verslaving. Mensen kunnen bij me terecht met zowel een middelenverslaving (alcohol, drugs, medicatie) als met seks-,  gok- en gameverslaving. 

Verslaving kan een ernstig probleem vormen met impact op het psychisch welbevinden, professioneel en sociaal leven. Als psycholoog zal ik er echter geen (ver)oordelende positie tegenover innemen. Eerder zal ik tijdens de eerste gesprekken een inschatting maken van de functie van de verslaving in uw leven en welke vorm van begeleiding voor u het meest aangewezen is.

 

Bij een verslavingsprobleem kan het aangewezen zijn verschillende keren per week op gesprek te komen. In de praktijk wordt gewerkt met het gesproken woord.

 

Psycholoog Verslaving Gent,
Wim Matthys.

 

 

Voor wie?

- Het is mogelijk op gesprek te komen in het Nederlands,  Engels/English of Frans/français.

 

Met welke vormen van verslaving kan je bij me terecht?

Ik begeleid mensen met uiteenlopende vormen van verslaving:

- Middelenverslaving: alcohol, drugs, medicatie,.. 
- seksverslaving, gokverslaving, gameverslaving,..
- Aan verslaving gerelateerde familiale problemen
- Ook kinderen of partners van mensen met een verslaving zijn welkom in mijn praktijk.
- Ook bij meervoudige problematiek is men welkom in de praktijk. Bij voorbeeld wanneer verslaving gepaard gaat met een stemmingsprobleem of angst. Wie een dubbele diagnose (psychose en verslaving) heeft kan zich dus ook bij me aanmelden.

 

Praktisch:

- Je kan me voor een eerste afspraak contacteren: telefonisch, per e-mail of via het contactformulier

- De privépraktijk bevindt zich in de Kiekenstraat 26 te 9000 Gent (omgeving Brugse Poort, Rooigemlaan). Afspraken zijn mogelijk op weekdagen overdag en 's avonds en op zaterdagochtend. Meer informatie vind je hier